Huisartsenpraktijk Israel

Reizigersvaccinatie

Reizigersvaccinatie
Huisartsenpraktijk Israël is gecertificeerd voor het geven van reizigersadviezen en vaccinaties.
Wij zijn geen Gele Koorts-centrum en kunnen daardoor deze vaccinatie niet voorschrijven en toedienen. Voor deze vaccinatie kunt u een afspraak maken met de GGD.

Al u op reis gaat is het verstandig vooraf advies te vragen. Een reizigersadvies is niet alleen van belang bij reizen naar tropische landen; ook voor reizen naar landen als bijvoorbeeld Turkije, Egypte, Marokko of Kroatië is dit raadzaam.

U kunt bij de praktijk terecht voor adviezen over vaccinaties, malariaprofylaxe en andere preventieve maatregelen om infecties en gezondheidsklachten tijdens uw reis te voorkomen. Onze adviezen zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van de LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

Werkwijze
Voor het verstrekken van een persoonlijk reizigersadvies is het belangrijk voldoende informatie over de patiënt en reis te weten. Wij ontvangen graag vier tot zes weken voor het begin van uw reis het volledig ingevulde intake-formulier. Ook in geval van een ‘last-minute’ -reis is het raadzaam nog een afspraak te maken, inentingen zijn soms kort voor de reis nog zinvol.

Het intake-formulier kunt u bij de assistente aan de balie ophalen. Geef op het formulier een zo gedetailleerd mogelijk overzicht van de plaatsen waar u zal verblijven en voor hoe lang.

Het ingevulde formulier dient u aan de balie in te leveren bij de assistente. Tevens ontvangen wij dan gelijk de betaling voor de advisering (graag contant en gepast betalen).

Zodra de assistente een passend advies heeft neemt zij telefonisch contact met u op.

Voor het uitgezochte advies en toedienen van de eventuele vaccinaties krijgt u een afspraak bij de assistente. Direct voor deze afspraak kunt u de vaccinaties beneden bij de apotheek ophalen.

Kosten
Voor het reizigersadvies geldt een totaaltarief van:

  • Volwassen                   € 25,-
  • Kinderen <18 jaar     € 15,-

Bij deze kosten zijn het samenstellen van én het geven van advies inbegrepen.

De kosten voor de vaccins en eventuele medicijnen zijn niet inbegrepen. Deze dient u bij de apotheek te voldoen. Zij kunnen u ook informeren wat de kosten van de vaccinaties zijn.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden in hun aanvullende pakketten (een deel van) de kosten voor het reizigersadvies en de vaccinaties. Laat u van te voren informeren door uw zorgverzekeraar.

Extra informatie
Voor meer informatie kunt u kijken naar de volgende websites:

www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering)
http://www.gezondopreis.nl