Huisartsenpraktijk Israel

Afspraak | Huisbezoek

Spreekuur op afspraak
Spreekuur is dagelijks van 08.00-11.10 uur en van 14.50-16.40 uur
Dit is uitsluitend op afspraak.
Per consult is 10 minuten gepland. Overleg met de assistente als u denkt meer tijd nodig te hebben.

No-Show
Met ingang van 1 maart 2017 hebben wij een ‘no-show’ tarief ingevoerd. Dit is op advies van de LHV(= Landelijke Huisartsen Vereniging).
Waarom een ‘no-show’ tarief voor patiënten die niet komen opdagen voor hun afspraak?
Het aantal patiënten dat niet op een afspraak verschijnt, is de laatste jaren sterk toegenomen. Het aantal patiënten dat een afspraak op het spreekuur van de huisarts wil maken neemt ook nog steeds toe. Het is daarom voor een huisartsenpraktijk erg vervelend als iemand niet op een afspraak verschijnt. Op tijd de afspraak afzeggen als u niet kunt komen betekent dat er op dat moment iemand anders geholpen kan worden. Hierdoor kan ook de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk gehouden worden.
Wat moet u doen als u niet op een afspraak kunt komen? Meldt dit dan uiterlijk 4 uur van tevoren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. De afspraak wordt afgemeld en u kunt veelal direct een nieuwe afspraak maken. Er wordt dan natuurlijk ook géén ‘no-show’ tarief berekend.

Hoeveel bedraagt het ‘no-show’ tarief?
We zullen een tarief van €9,- bij een enkel consult en €18,- bij een dubbel consult in rekening brengen wanneer dit de tweede keer is dat u niet op een afspraak komt. Dit is ook het tarief wat de huisarts van de zorgverzekeraar ontvangt als u wél op het spreekuur verschijnt. Bij een afspraak voor de praktijkondersteuner (somatiek/GGZ) wordt een tarief van €18,- in rekening gebracht. Bij hen worden tenslotte lange consulten of gesprekken voor u gereserveerd. U wordt verzocht dit af te rekenen aan de balie bij een eerstvolgend bezoek aan de huisarts, praktijkondersteuner of assistente.

Deze rekening wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Meerdere artsen
Wij zijn een opleiderspraktijk, daardoor hebben wij bijna altijd een arts in opleiding in de praktijk.
En wij hebben gekozen om in de praktijk met twee artsen te werken, hierdoor kunnen wij u de mogelijkheid
bieden om bij een mannelijke en een vrouwelijke huisarts een afspraak te maken. Doordat wij deze keuze hebben gemaakt
is het wel zo dat u meerdere huisartsen te zien krijgt.

Huisbezoek
Bij het afspreken van een huisbezoek zal de assistente U naar de reden vragen.
Dit is van belang om de urgentie van de visite te kunnen bepalen.

Omdat in de praktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn, is het, indien mogelijk, beter naar de praktijk te komen.