Huisartsenpraktijk Blank

Nieuws

Beste mensen,

Brief behandelwensen en -grenzen

Begin januari hebben wij aan alle patiënten van 80 jaar en ouder een brief gestuurd over behandelwensen en -grenzen. Wij vinden het belangrijk om patiënten hier goed over te informeren, en de gelegenheid te geven om hierover met ons in gesprek te gaan. Het kan namelijk een lastig onderwerp zijn. Uiteraard is het niet verplicht om dit gesprek aan te gaan met uw huisarts.

Omdat wij ons kunnen voorstellen dat dit onderwerp veel vragen bij u oproept, hebben wij op de website onder het tabblad praktijkinformatie het onderwerp behandelwensen staan. Hier kunt u meer lezen over dit onderwerp en betrouwbare links naar websites vinden.

Nieuwe praktijkondersteuner 

Vanaf 1 januari 2023 is Bianca van Dienst begonnen als nieuwe praktijkondersteuner in onze praktijk. Zij zal vanaf heden ons team komen versterken in de begeleiding van patiënten met chronische aandoeningen (suikerziekte, hart- en vaatziekten, COPD en astma).  

Boosterprik COVID-19

U kunt uw afspraak voor de boosterprik inplannen bij de GGD via de website
http://www.coronavacinatie-afspraak.nl/ óf telefoonnummer 0800-7070

Wij geven zelf geen boosterprikken en wij hebben ook geen invloed op uw afspraak!

Coronavirus

Voor actuele en betrouwbare informatie over het corona virus verwijzen wij u naar de website van onze beroepsvereniging www.thuisarts.nl en het landelijk informatie nummer 0800-1351. Ook kunt u veel informatie vinden op www.rivm.nl.

Om voldoende capaciteit in de huisartsenzorg en de ziekenhuizen te behouden, is het zeer belangrijk om het aantal nieuwe besmettingen met het corona virus zoveel mogelijk te beperken, zowel onder de bevolking (zodat de zorgvraag niet te snel toeneemt), als onder de medewerkers in de zorg.(zodat deze de zorg kunnen blijven leveren).

  1. Heeft u geen klachten, maar vragen over het corona virus? Kijk dan eerst op www.thuisarts.nl, of bel het landelijk informatienummer: 0800-1351.
  2. Komt u niet naar de praktijk wanneer u geen afspraak heeft.
  3. komt u ook niet zonder afspraak naar de praktijk voor een behandeling door de assistentes (zoals oren uitspuiten, bloeddruk meten, medicatie herhalen etc.) Voor dringende en noodzakelijke behandelingen bij de assistente dient u nu ook eerst telefonisch contact op te nemen.
  4. Wanneer u huisartsenzorg nodig heeft, belt u met de praktijk. De assistente zal zoals gebruikelijk samen met u nagaan hoe, wanneer en wanneer u het beste geholpen kunt worden.

Wij danken u voor uw medewerking en begrip.

Namens het hele team van M.N. Blank

Herhaalrecepten
 
Wist u dat u op twee manieren uw herhaalrecepten kunt bestellen? Door middel van het inspreken van de herhaalreceptenlijn (via het keuzemenu) en/of door middel van het aanleveren van de oude doosjes bij de assistente aan de balie.
Deze nieuwe opzet heeft tot doel het voor u makkelijker te maken en voor ons om de telefonische bereikbaarheid te vergroten.
 

Duur consult

Houdt u er rekening mee dat de afspraken per 10 minuten worden ingepland in de agenda? Heeft u meer dan één klacht, vraag dan om een dubbel consult. Op die manier loopt het spreekuur zo min mogelijk uit en hoeft u niet lang te wachten in de wachtkamer.

Vanaf 1 maart 2022 tot 13 april 2023 werkt mevr. M.J.H. Vrencken  in het kader van de vervolgopleiding tot huisarts in de praktijk.

Zij heeft het artsenexamen afgelegd en heeft de volledige bevoegdheid om de geneeskunde uit te oefenen.

Per 1 maart 2016 werkt mw A. Bijlsma, huisarts, hier in de praktijk. Zij is op maandag, donderdag en vrijdag in de praktijk aanwezig.

De praktijk van drs Blank is gesloten voor nieuwe patiënten, tenzij:

  • u een huisarts heeft buiten Haarlem
  • EN in postcodegebied 2036 woont

Met vriendelijke groet, Martijn Blank